Laatst bewerkt: 26 november 2009

AANPAK PROJECT V6


Sjabloon projectplan Domeinanalyse Implementatie Documentatie Zeer geslaagde voorbeelden

In de vijfde klas heb je inzicht gekregen in Organisatie, projecten en projectmatig werken (hoofdstuk 13) en Projectmatig ontwikkelen (hoofdstuk 14).

Onafhankelijk van het type opdracht ben je gebonden aan het projectmanagement. Je stelt een projectgroep samen, wijst een projectleider aan en schrijft een startdocument volgens de richtlijnen van projectmanagement van informatica-actief (zie blok 5). Dit startdocument moet je binnen zes dagen na de eerste lesdag inleveren per e-mail. Wordt het startdocument goedgekeurd, dan kun je aan het projectplan gaan werken.

In de G-drive en op de studiewijzer van Magister vind je een sjabloon voor een projectplan. Ter aanvulling vind je achter deze link meer informatie.

Als je de ideefase en de definitiefase hebt doorlopen en je projectplan is goedgekeurd (inleveren: twee weken ná de goedkeuring van het startdocument), dan kom je terecht in de ontwikkelfase. Nu kun je gaan werken volgens één van de methoden die in hoofdstuk 14 staat beschreven: SDM of DSDM. 

Pas op voor de volgende valkuil: de eerste drie fasen van SDM of de eerste twee van DSDM lijken al in de definitiefase van het projectplan uitgevoerd te zijn. Je moet nu echter veel gedetailleerder in het domein duiken waarbinnen je software een functie gaat krijgen. Domeinanalyse is een erg moeilijk onderdeel. Denk maar eens terug aan de werkweekcasus uit de vijfde klas. Klik hier voor tips over domeinanalyse.  

Naar boven | Terug