Laatst bewerkt: 6 september 2017
Duke says: 'Hi'

Praktische opdracht Object-georiënteerd Programmeren


inleiding havo vwo zeer geslaagde voorbeelden

Inleiding

 De tweede praktische opdracht voor het vak Informatica wordt door havo-leerlingen op een ander niveau uitgevoerd dan door vwo-leerlingen. De havo-leerlingen gaan aan de slag met behulp van het materiaal dat hun aangereikt is in hoofdstuk 7, 8 en 9 van de site: informatica-actief en maken een opdracht in JavaLogo; de vwo-leerlingen hebben zich verdiept in het "echte" Java en maken hun praktische opdracht in Java.

Het maken van de praktische opdracht is verplicht. De opdracht staat gedefinieerd in het Programma voor Toetsing en Afsluiting (ook wel: PTA genoemd) voor het vak Informatica.

Het resultaat wordt uitgedrukt in een punt op een schaal van 1 tot en met 10; het punt wordt op ??n decimaal nauwkeurig vastgesteld.

In het totaalprogramma van het PTA kun je vinden hoe zwaar de opdracht meetelt bij het bepalen van het eindcijfer voor het vak informatica op je eindlijst.

Alle opdrachten moeten  individueel gemaakt worden. Structureel teamwerk is niet toegestaan. Natuurlijk mag je elkaar bij problemen wel raadplegen, maar deze samenwerking moet dan wel in je procesverslag vermeld zijn.

De wijze waarop de opdracht technisch uitgevoerd moet worden, vind je in de link achter jouw schooltype: havo of vwo.

Naar boven