Inleiding | Opdracht | Aanpak | Deadline | Criteria |
Alle opdrachten moeten individueel gemaakt worden. Structureel teamwerk is niet toegestaan. Natuurlijk mag je elkaar bij problemen wel raadplegen, maar deze samenwerking moet dan wel in je procesverslag vermeld zijn.
Bij de opdrachten staat een moeilijkheidsgraad. De wat moeilijker opdrachten bouwen vaak voort op een gemakkelijke opdracht. Advies: kies eerst de gemakkelijke opdracht. Valt die je mee, dan kun je altijd overstappen naar de vervolgopdracht om een hoger eindresultaat proberen te bereiken. De resultaten van de eerdere opdracht heb je toch nodig!
Alle opdrachten kunnen
uitgevoerd worden met de gegevens die je in de lessen gekregen hebt. Raadpleeg voor Java
de snelcursus Java: my cup of tea die je van je docent gekregen hebt.
De wijze waarop de opdracht
algoritmisch uitgevoerd moet worden, vind je onder de link Aanpak.
Natuurlijk maak je de documentatie volgens de eisen die opgenomen zijn in het algemene document Hoe maak ik een praktische opdracht? Instructie voor de leerling. Dit document moet je in het eerste trimester van de vierde klas ontvangen hebben van je mentor. Deze moet dit stuk ook met jullie doorgesproken hebben. Vooral bladzijde 7 tot en met 10 zijn van belang voor de vorm van deze presentatie-opdracht. Het staat ook op de schoolwebsite.
Het verslag moet in een mapje komen, waar de cd met het elektronisch product niet zomaar uit kan vallen. Onder sommige omstandigheden mag je het product ook e-mailen als gezipte bijlage.
Het is de bedoeling dat je
in de eerste lesweek van het nieuwe schooljaar laat weten aan je docent welke
opdracht je gaat maken of eventueel al gemaakt hebt.
Per opdracht wordt een productomschrijving gegeven. Daarin staat beschreven wat je moet maken. Vervolgens wordt een gebruikersinterface gegeven: op welke manier kan de gebruiker communiceren met je programma?
Daarna tref je implementatie-eisen aan. Dit zijn eisen waaraan je programma technisch moet voldoen. Aannemend dat de compiler het groene licht geeft, moet je daarna minimaal testen wat in het testblok beschreven staat.
Denk eraan dat je de fasen van programmaontwikkeling, zoals die bij de aanpak beschreven zijn, zichtbaar opneemt in je procesverslag.