Laatst bewerkt: 24 januari 2006

Praktische opdracht Websitebouw


Inleiding Opdracht Criteria Studiewijzer Uit te voeren activiteiten Didactiek Online HTML-hulp zeer geslaagde voorbeelden

Inleiding

Je bevindt je nu bij het vak informatica op een punt waarop je de nodige kennis hebt verworven met betrekking tot informatiesystemen, het digitaliseren van informatie en syntaxis en semantiek in communicatie.

Verder heb je al een opzet van je elektronisch examendossier gemaakt. Dit examendossier maakt voor een klein gedeelte onderdeel uit van de eerste praktische opdracht. Zie voor een toelichting: elektronisch examendossier.

Nu moet je je eerste echte praktische opdracht maken: maak een presentatie in HTML. De bedoeling achter deze presentatie is dat je laat zien dat je inzicht hebt verworven in de syntaxis van HTML. Het gaat niet om het uit-het-hoofd-leren van HTML.

Een voordeel, maar tegelijkertijd ook een nadeel van HTML is dat je niet op je vingers wordt getikt bij verkeerde codes. Die worden gewoon genegeerd. Het voordeel daarvan is dat je toch iets presentabels op je scherm krijgt; het nadeel is dat niet zichtbaar wordt wat je eigenlijk bedoeld had.

In het echte programmeerwerk (met bijvoorbeeld Java of Visual Basic) valt het voordeel van HTML weg: klopt de syntaxis niet, dan werkt er niets.

Als voorbereiding op het programmeerwerk in Java(Logo) is HTML bijna perfect: je leert nauwkeurig te kijken naar codes en je doorziet de betekenis van structuren.

Verder is deze praktische opdracht bedoeld om je voor te bereiden op registreren en documenteren: beide zijn erg belangrijk. Het registreren helpt je om in de toekomst beter te plannen (als softwarebedrijf kun je geen offertes maken als je niet weet hoeveel tijd je nodig hebt voor de uitvoering van de onderdelen van de opdracht ); het documenteren helpt jou (of een collega(-leerling)) om op een later moment het denkwerk dat je verricht hebt om je elektronische werk te kunnen maken, sneller te kunnen doorgronden.

Naar boven