Yahtzee | Trevisite | Lotto Weekend Miljonairs | Trevipoly | SuperMario Remake (Java-based) | Zeer geslaagde voorbeelden |
SuperMario Remake (Java-based) is een in Java gemaakte versie van de oude SuperMario. De makers zijn Maurice Michiels, Robin Brouns en Jules Wulms uit gymnasium-6 (jaargang 2009-2010).
Geciteerd uit het startdocument:
"We zijn op het idee gekomen om een remake van Mario te maken in Java omdat we zelf het spel al vele jaren hebben gespeeld en het ons al jaren interessant lijkt om zelf zo'n spel na te maken zodat we meer inzicht krijgen in het programmeren van een spel. Nu we in groepsverband een project moeten doorlopen, is dit de ideale gelegenheid om ons idee te realiseren. Zelf vinden we het een grote uitdaging om dit project te realiseren, want we staan nog maar in de kinderschoenen wat betreft Java programmeren."
Het team is uitstekend in de opdracht geslaagd, met name door een goed gebruik van UML-diagrammen in DSDM.
Naar boven | Bekijk de opdracht | Bekijk de ontwikkeling
Yahtzee is een tot project uitgebouwde praktische opdracht geweest van Ron Garritse, Ralph Wijshoff en Hugo Hendriks (Gymnasium-5: 2000-2001). De opdracht was om in de programmeertaal Java het Yahtzee-spel te maken. Deze opdracht was al min of meer uit de hand gelopen met een arbeidstijd van 198,5 uur voor drie personen.
Twee van de drie heren bouwden in Gymnasium-6 de opdracht uit tot een fool-proofproduct; ook nu waren zij niet af te remmen.
Het procesverslag bij het project bestaat uit 40 bladzijden; de documentatie bij de Java-code omvat 64 bladzijden.
Samen hebben de heren er 232,58 uur in gestoken. Dat zijn er in principe 112,58 te veel. Ze hebben er blijkbaar met veel plezier aan gewerkt. Een tien!
Naar boven | Bekijk de opdracht
Trevisite is een uit onvrede met de toenmalige (2001) schoolwebsite ontwikkeld project: Trevi-site. De projectleider, Alexander Rulkens, heeft thuis een eigen Apache-server ge?nstalleerd en met behulp van MySQL en PHP een database-driven website gebouwd.
Zijn teamgenoten Walter Faaij, Thijs Leufkens en Sido Guijt heeft hij gestimuleerd om zich te verdiepen in MySQL en PHP. Daar is hij met glans in geslaagd.
Speciale features zijn:
een Forum voor leerlingen en docenten, met gescheiden gedeelten;
een periodeplannerdatabase met aparte interfaces voor leerlingen en docenten (on-line bij te werken);
een inschrijfformulier (met database) voor aanmelding op openlesavonden en open dagen;
een database voor dagelijkse roosterwijzigingen;
uitgebreide administratiemogelijkheden.
Het meest ongelooflijke is geweest dat zij gevieren slechts 233,1 uur besteed zouden hebben. Ondanks het slechte tijdschrijven toch een tien!
Naar boven | Bekijk de opdracht
Lotto Weekend Miljonairs was een project van Bart Lemmens (projectleider), Barry Tuip en Pieter Mooren (Ath-6: 2003-2004).
Barts broer Rob is een fan van Lotto WM, maar helaas is hij niet in staat om aan het gewone spel mee te doen. Daarom ontwikkelden de drie een aangepaste versie die Rob met Kerstmis al mocht ontvangen.
De jongens wonnen met het spel de St.Jozefprijs (2004; 1000 euro); dat was de eerste keer dat deze jaarlijks te winnen prijs uitgereikt werd.
TV Limburg nam de jongens een interview af dat op 1 en 2 juli 2004 in een caroussel werd uitgezonden. Lees meer hierover in Dagblad De Limburger van 3 juli 2004 en Dagblad De Limburger van 6 juli 2004.
Naar boven | Bekijk de opdracht
Trevipoly was een project van Heleen van Haalen (projectleider), Thei Savelkoul, Mark Provó Kluit, Tom Rijks en Chris Beckers (Ath-6: 2004-2005).
Het monopoly-spel is toegepast op de situatie op school. Met behulp van geld verzamel je studiepunten. Wie een tien haalt, heeft gewonnen.
Hoewel er nog wel wat ontbreekt aan het spel, is het resultaat tot nu toe erg mooi. Het is al te spelen, maar zorg er wel voor dat je gelijktijdig met anderen inlogt. De eerste inlogger is de spelleider. Hij start het spel als hij zeker weet dat iedereen zich aangemeld heeft.
In het schooljaar 2005-2006 heeft een nieuwe groep 6-vwo-leerlingen het project vervolmaakt... Helaas nog geen pionnetjes...
Naar boven | Bekijk de opdracht