Computerversie televisiespel voor gehandicapten

SITTARD

VAN ONZE VERSLAGGEEFSTER

Drie leerlingen van de Sittardse Trevianum scholengroep hebben van het televisiespel Lotto Weekend Miljonairs een computerversie voor gehandicapten gemaakt.

B. Lemmens, B. Tuip en P. Mooren, alledrie eindexamenkandidaten atheneum, maakten het programma voor het vak informatica op school. Het was bedoeld als kerstcadeautje voor de verstandelijk gehandicapte broer van een van hen.

Lotto Weekend Miljonairs is al jaren te zien op televisie. Kandidaten kunnen maximaal een miljoen euro winnen als ze een reeks vragen juist weten te beantwoorden. Ze hebben daarvoor drie zogenaamde hulplijnen: ze kunnen iemand bellen voor advies, het publiek raadplegen en het aantal antwoordmogelijkheden waar ze uit kunnen kiezen, reduceren van vier naar twee. De drie Trevianumscholieren hebben in de computerversie beelden van Robert ten Brink opgenomen en ook de telefonische hulplijn zit er in. Omdat het is bedoeld voor verstandelijk gehandicapten is het niveau van de vragen aangepast.

Met de ontwikkeling van het computerspel hebben de leerlingen de Sint-Jozefprijs gewonnen, een prijs van duizend euro die de school elk jaar twee keer, een voor de onderbouw en een voor de bovenbouw, toekent aan leerlingen die een uitzonderlijke prestatie hebben verricht op wetenschappelijk, cultureel, sportief of sociaal gebied. Het geldbedrag moeten ze inzetten voor een educatief doel, bijvoorbeeld een talencursus of de aanschaf van een muziekinstrument.

Uit: Dagblad De Limburger, 3 juli 2004

Auteur: van onze verslaggeefster

Illustraties: -

Terug