Het elektronisch examendossier wordt in de loop van het eerste trimester in de vierde klas samengesteld. Er moet een website gebouwd worden volgens richtlijnen die gebaseerd zijn op het werkboek (bladzijde 50 tot en met 53) en die hieronder uigewerkt of aangevuld zijn.
Deze richtlijnen houden in:
Deze pagina bevat in elk geval:
Het laatste onderdeel is natuurlijk een "groei"-pagina: in de loop van de jaren komt daar steeds meer op te staan.
Door de verschillende profielen en de keuzemogelijkheden in het vrije deel heeft iedere leerling min of meer de mogelijkheid om een uniek programma van toetsing en afsluiting te volgen. Het programma van toetsing en afsluiting zoals jij dat persoonlijk moet ondergaan kun je hier neerzetten.
Je kunt denken aan een tabel waarin je alle PTA-toetsen, praktische opdrachten, handelingsdelen en het informaticaproject opneemt, maar ook een applicatie in Excel (het spreadsheetprogramma) is mogelijk: dan kun je automatisch je gemiddelde uit laten rekenen en laten vaststellen wat je minimaal bij het Centraal Schriftelijk Examen moet scoren om te kunnen slagen in je laatste jaar.
Ook deze pagina kan een groeipagina zijn: elke keer dat je een nieuw resultaat bereikt hebt, kun je dit opnemen. Overigens is het voor je eigen inzicht verstandiger om je persoonlijke PTA aan het begin van ieder schooljaar te ordenen; dan weet je wat je aan activiteiten te verrichten hebt, zodat je beter kunt plannen.
Eén van de bijproducten van iedere praktische opdracht is een stukje software:
Deze bijproducten komen in de loop van de vierde en vijfde klas op je website. Ook deze pagina is dus een "groei"-pagina.
Vwo-6-leerlingen zullen het elektronisch product van het slotproject kunnen toevoegen.
Een heel mooie hulpsite voor HTML is: www.handleidinghtml.nl